The History of Christmas – Where It All Began

Julens historie er lang. Den har sine røtter i hedenske feiringer og stammer fra så langt som det gamle Roma. Det er mange forskjellige teorier bak julens opprinnelse, men det er to rådende ideer; Den julen minnes Jesu fødsel 25. desember eller feirer Mithras fødsel under vintersolverv. Enten du liker Carolling, dekorerer et tre eller åpner gaver.

Julens relevans for verden

Julen er en ferie Det har blitt en del av vår kulturelle scene, og vi skylder oss selv å vite hvor det hele begynte! Julens historie stammer tilbake så langt som det gamle Roma. Det er mange forskjellige teorier bak julens opprinnelse, men det er to rådende ideer; Den julen minnes Jesu fødsel 25. desember eller feirer Mithras fødsel under vintersolverv. Kristne adopterte den hedenske feiringen for å gjøre kristendommen mer populær blant både hedere og romere. Faktisk, i noen deler av Europa, feirer folk fortsatt begge høytider samtidig 25. desember.

Hva er jul?

Jul refererer til massen av gaver, juletrær, dekorasjoner og familietid som følger med ferien. Imidlertid førte en lang historie frem til denne tiden, noe som gjorde sin opprinnelse langt mer interessant enn noen forventer. Selv om de fleste tror at vår feiring av julen begynte i Jesu tid, kom det århundrer senere.

Ledetråder til sin opprinnelse: Mithras og 25. desember

Selv om de fleste tror at vår feiring av julen begynte i Jesu tid, kom det århundrer senere som et resultat av hedenske festivaler som kristne adopterte. Det er mange forskjellige teorier bak julens opprinnelse, men det er to rådende ideer; Den julen minnes Jesu fødsel 25. desember eller feirer Mithras fødsel under vintersolverv. I det gamle Roma ble vintersolverv feiret som en essensiell hedensk høytid kjent som Dies Natalis Solis Invicti ("Bursdagen til den uovervinnelige solen") til guden Mithras. Denne feiringen spådde naturens gjenfødelse, og mange mennesker trodde at den markerte fødselen til en stor frelser som ville bringe frelse til menneskeheten. I dag tror mange historikere at julen oppsto som en blanding av disse to feiringene; Jesu fødsel og vintersolverv. Selv om det ikke er noen historiske poster som beviser det (som de fleste ble ødelagt under krigene som fulgte Constantines konvertering), mener mange at dette er tilfelle.

Hvorfor 25. desember?

Det er varierende teorier om hvorfor 25. desember ble valgt. Imidlertid tror de fleste historikere at det har sine røtter i den hedenske feiringen av Natalis Solis Invicti, som skjedde i samme periode og falt sammen med Jesu fødsel. Uansett hva opprinnelsen måtte være, er en ting helt sikkert; Julen i dag består av en kombinasjon av både hedensk og kristen tro. Selv om historien er lang, har feiringen vi kjenner i dag blitt adoptert av mange forskjellige land over hele verden.
History of christmas